Etusivu

Lietelantalaitteet

Kuivalantalaitteet

Traktorin työkoneet

Ruuvikuljettimet

Sadetuslaitteet

Sadettimet
Sadetustykit
Sadetuspumput
Polttomoottoripumput

Ocmis -sadetuskoneet
Ocmis VR -sadetuskoneet
Ocmis MR -sadetuskoneet
WR-putket ja liittimet
Pumppujen varusteet

Tie & Ympäristö

Tarvikkeet

Esitteet
Myynti
Yritys
Historia
Palaute
Linkit

 

Ocmis - Sadetuspumput

Ocmis

Ocmiksen valmistamat sadetuspumput ovat useimpiin kilpailijoihinsa nähden hyvin vankkarakenteisia. Esimerkiksi hammaspyörien leveydet ovat suurempia. Muun muassa siitä johtuen pumput ovat erittäin luotettavia. Ocmis valmistaa normaaleja traktorikäyttöisiä sadetuspumppuja 1- ja 2- juoksupyöräisinä. 1-juoksupyöräisten pumppujen paineet nousevat 13 bar:iin saakka ja 2- juoksupyöräisten aina 17 bar:iin.

Traktorikäyttöiset pumput

Ocmis TNO-80 SP

Ocmis TNO-80 SP on tarkoitettu erityisesti sadetusautomaattien pumpuksi normaaleissa olosuhteissa hyvän paineensa ja riittävän vesimääränsä vuoksi. Se soveltuu käytettäväksi myös siirrettävien sadetustykkien kanssa sekä hallantorjuntapumpuksi aina 60:lle sadettimelle (3ha) saakka.
Imupuolen laippa NS80
Painepuolen laippa NS65

Ocmis OF-83/2 SP

Ocmis OF-83/2 SP on kaksijuoksupyöräinen pumppu, jonka maksimipaine nousee 17kp/cm² saakka. Sitä käytetään normaalisti sadetusautomaattien kanssa, kun maaston korkeuserot ovat suuria tai siirtomatka pumpulta sadetuskoneelle on poikkeuksellisen pitkä. Käytettäessä OF-83/2 SP -pumppua normaaleissa olosuhteissa sadetuskoneen kanssa voidaan käyttää tavallista matalampaa kierroslukua. Tällä tavoin voidaan säästää sekä traktoria että polttoainetta.
Imupuolen laippa NS100
Painepuolen laippa NS65

Diesel-moottorikäyttöiset pumput

Diesel-moottorikäyttöiset Ocmis-sadetuspumput ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin traktorikäyttöisetkin. Pumpun pesä on erikätinen, koska dieselin pyörimissuunta on toinen kuin traktorin ulosoton. Välityssuhteet on sovitettu dieselin kampiakselin pyörimisnopeudelle. Tehdastoimituksena on mahdollista saada erilaisia välityssuhteita.

Ocmis MFO-80 SP

Ocmis MFO-80 SP vastaa traktorikäyttöistä pumppua TNO-80 SP. Pumpun juoksupyörän maksimikierrosnopeus on 3800r/min. Vaihteiston vakiovälitys (varastomalli) on 1:2,28. Tehdastoimituksena saatavana eri välityssuhteita.

Ocmis MFO-83/2 SP

Ocmis MFO-83/2 SP vastaa traktorikäyttöistä pumppua OF-83/2 SP. Pumpun juoksupyörien maksimikierrosnopeus on 3200r/min. Vaihteiston vakiovälitys (varastomalli) on 1:2.
Tehdastoimituksena saatavana eri välityssuhteita.

Lataa esite sadetuspumpuista

- Sadetuspumput

rovatti_logo.gif (4473 bytes)

Rovatti on italialaisen korkealuokkaisia pumppuja valmistavan suuryrityksen sadetuspumppusarja.
Pumppu on vaaka-akselinen keskipakopumppu, jonka vaihteisto on vesijäähdytetty.
Vaihteiston välityssuhteet vaihtelevat välillä 5,85 - 7,58 eri malleista riippuen.
Tehtaalta saa myös hammaspyöriä muille välityssuhteille väliltä 3,57 - 7,58, jotka voi pumppuun vaihtaa jälkeenpäin. Joihinkin pumpputyyppeihin saa myös useamman tyyppisiä juoksupyöriä.
Pumpun akseli on kromattu kiristettävän akselitiivisteen kohdalta.
Imuyhde on pumpun akselin suuntainen ja paineyhde pystysuora. Pumpun pesää voidaan kääntää 90° jompaan kumpaan suuntaan, jolloin paineyhde kääntyy vaakasuoraan.

Rovatti TOF-50

Rovatti TOF-50  on pienin Rovatin sadetuspumpuista. Se kiinnitetään suoraan traktorin ulosottoakseliin.Sen paine riittää lähellä rantaa taphtuvaan kasteluun. Voidaan käyttää pientä ryhmää (max. 12kpl) normaaleja peltosadettimia, kuten Vyr-70 tai yhtä pientä sadetustykkiä (esim. Hydra) 14mm:n suuttimella.
Pumpun mukana seuraa muovinen 2½" pohjaventtiili sekä muoviliittimet imu- ja painepuolelle. Siemenvesi kaadetaan helposti irroitettavasta liittimestä pumppuun.
Pumppu ankkuroidaan traktoriin jousikiristeisen ketjusysteemin avulla.

Rovatti T1-40e

Rovatti T1-40e soveltuu pienehköjen hallantorjuntakalustojen pumpuksi aina 15 sadettimen (0,75ha) saakka ja hyvän paineensa vuoksi myös pienten sadetusautomaattien pumpuksi.
Imupuolen laippa NS65
Painepuolen laippa NS40

Rovatti T1-50e

Rovatti T1-50e on sopiva pumppu 30:n (1,5ha) sadettimen hallantorjuntakalustoihin saakka. Pumppu soveltuu myös käsin siirreltävän sadetustykin (esim. Mercury) kanssa käytettäväksi. Normaalisti käytetään 3" runkolinjaa ja 22mm:n suutinta.
Imupuolen laippa NS65
Painepuolen laippa NS50

Rovatti T3-110e

Rovatti T3-110e on suurten hallantorjuntakalustojen pumppu. Sen vesimäärä riittää aina 100:lle sadettimelle saakka eli pinta-alaltaan 5ha:n yhtäaikaiseen kasteluun.
Imupuolen laippa NS100
Painepuolen laippa NS80

Lataa esite sadetuspumpuista